Wouter Keuris Fotografie-33-2

Ik ben Karo (voluit Karoliina Korpijaakko, maar dat is een mond vol!). Ik ben een zangeres, zang coach en een echte stem-geek. Vol passie en liefde help ik sinds 2014 mensen om het onderste uit de kan te halen wat de zang- en spreekstem aangaat.

Ik heb niet genoeg talent

Als dochter van een beroepsmuzikant kwam ik al op jonge leeftijd met muziek in aanraking. Toen ik vier jaar oud was kreeg ik mijn eerste pianolessen maar al snel kwam ik er achter dat zingen mijn grote passie is. Een carrière in de muziek hield ik dan ook als vanzelfsprekend. Maar het ging alles behalve vanzelf voor mij en mijn stem…“Ik heb niet genoeg talent” was mijn conclusie.

“Het was voor mijn zangcarrière, maar ook voor mij persoonlijk een eye-opener: Mijn leven veranderde”.

In 2010 kwam ik in aanraking met Complete Vocal Technique. Door de concrete en effectieve methode wist ik meer uit mijn stem te halen dan ik ooit had durven dromen. Én voor het eerst werd er gevraagd wat ík wilde: het was voor mijn zangcarrière, maar ook voor mij persoonlijk, een eye-opener: Mijn leven veranderde.

IMG_0030

In de jaren daarop ben ik me steeds verder gaan verdiepen in Complete Vocal Technique. In februari 2014 ben ik begonnen aan de vocalisten opleiding bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen. In 2015 ben ik de 3-jarige docenten opleiding begonnen. In juni 2018 heb ik deze succesvol afgerond en mag ik me een geautoriseerde CVT-docent noemen.

Groei is voor mij geluk. Naast Complete Vocal Technique heb ik een brede interesse in alles dat ons tot betere (leer)prestaties kan helpen op het gebied van de stem. Ik streef naar een holistische aanpak waarbij er aandacht is voor zangtechniek, gevoel en het lichaam.

De doelen en ambities van de zanger vormen het uitgangspunt: jouw muzikaliteit – jij bepaalt. Alles wat ik geleerd heb, mijn kennis en inzichten, zet ik in om jou een stap verder te helpen.

Met muzikale groet,

Karo


fullsizeoutput_e0f

Naast mijn eigen lespraktijk werk ik nauw samen met collega’s uit het vak en verzorg ik vaak gast-workshops en presentaties op locatie.  Ik breid mijn kennis en vaardigheden continu uit door regelmatig seminars en workshops te volgen.

WORKSHOPS EN CURSUSSEN

  • Augustus 2015 – juni 2018 Complete Vocal Institute: 3-year Singer and Singing teacher education. Diploma behaald juni 2018 (DK).
  • November 2016 Connected Singing (Connective Tissue Stretching): o.b.v. Sanne Graulund (DK)
  • September 2016 Conservatorium Arnhem: stemsymposium NVZ Zingen en het lichaam
  • Januari 2016 Eva Wilms en Kelly Dekker: Podiumgevoel – Prestatiepsychologie, training voor zanger
  • Mei 2015 The Vocal Couch: Cursus Complete Vocal Technique voor zangdocenten
  • November 2014 Complete Vocal Institute:  1-year Singers course (DK).

GASTOPTREDENS

  • November 2015 Docent The Vocal Couch Zangopleidingen
  • Mei 2016 Docent CVT-Zangvakantie, Chatin Frankrijk
  • Januari 2016 Gastdocent ROC Amsterdam – MBO muziek
  • 2014-2017 Verschillende gastworkshops bij koren en (zang)verenigingen

fullsizeoutput_e0f

 UA-60476389-1